Чому бог не допомагає, чому не чує, сім'я і віра

Чому бог не допомагає, чому не чує, сім'я і віра

Чому Бог не допомагає, чому не чує?

М ір Вам, дорогі наші відвідувачі!

П оройя людина відчуває себе залишеним Богом. Чому виникає таке відчуття? Буває, молишся-молишся, а на душі все одно погано ... Чому Бог не допомагає, чому не чує? І якщо немає терпіння, то як його знайти?

На даний запитання відповідає архімандрит Амвросій (Фонтріе):

"У чому відчувається залишені Богом? Господь є Повнотою Життя, Повнотою Любові; Він ніколи нікого не залишає. Ми своїми гріхами віддаляємося від Нього і самі залишаємо Господа. Душа відчуває, що ми далеко від Нього; ми ж думаємо, що це Він нас залишив. Тому і страждає душа, мучиться, і впадає в зневіру, в тугу і відчай.

- Я багато молюся, але погано себе почуваю, Бог мені погано допомагає ...

- Значить, погано, неправильно живемо. Господь чує кожне наше слово, кожен подих. Якщо людина відчуває, що Господь нас не чує, значить перервана у нього зв'язок з Богом, значить є гріхи. Наприклад, любимо засуджувати, дратуватися, обмовляти, пліткувати ... Через це і переривається зв'язок, тому і важко на душі. Потрібно покаятися у всіх таємних і явних гріхах.

- Я втомилася від життя: все так погано. Чому Бог мене не чує?

- Господь нас любить, і Він постійно чекає від нас молитви, звернення до Свого Отця. Якось прийшов до священика людина і каже: "Батюшка, на душі так неспокійно, так важко ..." - "А ти спробуй хоч одну хвилинку за 24 години приділити Богу". - "Як це?" - "Встань перед іконами або біля вікна, або на вулиці і скажи:« Господи, який прекрасний світ, такий великий, що розумом людським його не збагнути. А який же Ти, Господи? І як Ти все розумно влаштував! Скільки людей, - все різних осіб і характерів, і все неповторні. Навіть відбитки пальців у всіх різні! Скільки тварин, птахів, комах, квітів, рослин ... І все це неповторно ... Нічого постійного немає, все змінюється, зростає, зношується, старіє, вмирає, народжується ... Як велика Твоя премудрість, Господи! Ти дав нам не тільки плоть, дав і душу! Скільки почуттів у нас: і розум, і вільна воля, і любов, і страх, у багатьох - і віра. Ось я стою перед Тобою і не визнаю Тебе за Творця. Ти - все для мене, а я - все для себе. Господи, прости ж мене, бо я гірше всякого худоби невдячного. Будь-яка тварина виконує заповідь, дану йому Богом. Собаці ніхто нічого не говорить, а вона знає свою роботу: сидить у будки, будинок стереже, навіть гуси дають знак, коли чужі на двір йдуть ... Все служать своєму господареві ... А людина-розумна істота - не визнає свого Творця, здичавів, пішов, заблукав ... Господи! Дай мені віру міцну, розумну, дай мені покаяння, зір гріхів своїх, даруй мудрість, якщо Тобі завгодно, щоб я прославляв ім'я Твоє Святе в усі дні життя мого ».

Чому бог не допомагає, чому не чує, сім'я і віра
- Ні терпіння, як його знайти?

- Терпіння треба вчитися. Ось, забили ми ногу до крові - треба спокійно піднятися, перехрестити хворе місце, сказавши: "В Ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь ... Так тобі і треба через твої гріхи. Нехай ця біль тобі нагадає про пекельні муки ". Забивали молотком цвях, так по пальцю вдарили - не треба молоток кидати, на кого-то злитися. Спокійно покладіть молоток, палець перехрестите, подмімо на нього і скажіть: «Нічого, заспокойся. Це тобі корисно для терпіння твого. Пройде, все перемелеться ».

А то як буває: водій машину заводить, а вона не заводиться, він витягує рукоятку і давай нею машину бити-бити, та матами посипати. Тут, звичайно, біси допоможуть - машина заведеться, коли водій вже весь вийде з себе. А треба запастися терпінням. Стоїмо на зупинці, чекаємо трамвай, а його все немає; і машини ніякої, і автобуса ... А у нас квиток в кишені на поїзд. Не треба хвилюватися, будьте певні і рівні. Навіть якщо у нас немає грошей на другий квиток. А що зробиш? Слава Богу, значить, так треба. І в цей час треба зберігати душевний світ, не хвилюватися, терпіти ...

Якщо хтось нас лає, чистить, треба внутрішньо зрадіти: йде очищення нашої душі. Завжди засуджуйте себе, так придбаєте терпіння. Вранці не хочеться вставати - треба миттю вскочити. Не хочеться? Вставай, швидко! Так треба скочити, щоб лінь під ковдрою залишилася. Працювати не хочеться? Значить, біс з тобою верхом сидить, ніжки звісив. Здоров'я у тебе немає? Молода, а здоров'я немає? Значить, треба потрудитися як слід.

Тут якось одна послушниця вісімнадцяти років у нас в монастирі каже: "Батюшка, я вболіваю". - "Що у тебе болить?" - "Голова, руки, ноги, живіт, - все болить ..." Подивився за обідом - а вона так багато їсть! За десятьох. Зрозуміла причина, чому все болить. Викликав її, кажу: «Давай-но, люба, роби по 100 поклонів». - «Ой, батюшка, важко». - «Нічого. Поїдеш на скит, будеш працювати, там у тебе вся «хвороба» миттю вийде ». Вона попрацювала місяць, приїхала: «Як добре! І їм з апетитом, і себе чудово почуваю ». Тіло силою налилося, і нічого не болить ».

П ому стільки зла в світі? Де ж Бог?

Схожий матеріал:

Схожі статті