Доля що таке predopredelenie значення і тлумачення слова, визначення терміна

2) Доля - (лат. Praedeterminatio) - початкове рішення Бога щодо обрання тієї чи іншої людини до спасіння або смерті у вічності. Так, напр. в кальвінізмі. але це відкидалося іншими течіями християнства. Проблема приречення виникла з наступного. З одного боку, не можна заперечувати, що Бог "предзнает", що візьме гору в душі людини - любов до Бога, Його правди і добра або ж завзятість у злі і бунт проти Бога. Але, з іншого боку, якщо Богу заздалегідь все відомо і якщо це знання означає і Його рішення про долю такої душі у вічності, тоді свобода волі людини і його моральна відповідальність перетворюються в фікції. Ніхто не дав переконливої ​​відповіді на питання. як поєднуються свобода волі людини і Боже передбачення, але можна констатувати наступне: "Бог хоче, щоб усі врятуватися, а тому абсолютного приречення або приречення до зла не існує, але справжнє і остаточне порятунок не може бути насильницьким і зовнішнім, а тому дія благодаті і мудрості Божій для порятунку людини вживає з цією метою всі засоби, за винятком тих, якими скасовувалася б моральна свобода, отже, розумні істоти, свідомо відкидають допомогу благодаті для свого сп сення, не можуть бути врятовані і по усевіданню Божу зумовлені до виключення з Царства Божого або до смерті. Доля ставиться, отже, лише до необхідних наслідків зла, а не до самого злу, яке є лише опір вільної волі дії рятує благодаті "(Вл. Соловйов).

5) Доля - вчення. згідно з яким кожній людині від народження зумовлені або порятунок. або смерть. Віра в приречення веде котріцанію свободи людини, до фаталізму. Вона суперечить успішної діяльності людини, свідомо здійснює вільний, отже, непередбачений вчинок заради досягнення чогось нового. Не слід змішувати поняття «приречення», яке відноситься до сфери людських вчинків і поведінки і якому протиставляється поняття «свободи», з поняттям «детермінізму», що характеризує явища фізичного світу і протилежної поняттю «індетермінізму».

(Лат. Praedeterminatio) - початкове рішення Бога щодо обрання тієї чи іншої людини до спасіння або смерті у вічності. Так, напр. в кальвінізмі. але це відкидалося іншими течіями християнства. Проблема приречення виникла з наступного. З одного боку, не можна заперечувати, що Бог "предзнает", що візьме гору в душі людини - любов до Бога, Його правди і добра або ж завзятість у злі і бунт проти Бога. Але, з іншого боку, якщо Богу заздалегідь все відомо і якщо це знання означає і Його рішення про долю такої душі у вічності, тоді свобода волі людини і його моральна відповідальність перетворюються в фікції. Ніхто не дав переконливої ​​відповіді на питання. як поєднуються свобода волі людини і Боже передбачення, але можна констатувати наступне: "Бог хоче, щоб усі врятуватися, а тому абсолютного приречення або приречення до зла не існує, але справжнє і остаточне порятунок не може бути насильницьким і зовнішнім, а тому дія благодаті і мудрості Божій для порятунку людини вживає з цією метою всі засоби, за винятком тих, якими скасовувалася б моральна свобода, отже, розумні істоти, свідомо відкидають допомогу благодаті для свого сп сення, не можуть бути врятовані і по усевіданню Божу зумовлені до виключення з Царства Божого або до смерті. Доля ставиться, отже, лише до необхідних наслідків зла, а не до самого злу, яке є лише опір вільної волі дії рятує благодаті "(Вл. Соловйов).

вчення. згідно з яким кожній людині від народження зумовлені або порятунок. або смерть. Віра в приречення веде котріцанію свободи людини, до фаталізму. Вона суперечить успішної діяльності людини, свідомо здійснює вільний, отже, непередбачений вчинок заради досягнення чогось нового. Не слід змішувати поняття «приречення», яке відноситься до сфери людських вчинків і поведінки і якому протиставляється поняття «свободи», з поняттям «детермінізму», що характеризує явища фізичного світу і протилежної поняттю «індетермінізму».

Можливо Вам буде цікаво дізнатися лексичне, пряме або переносне значення цих слів: