Після чого ви повірили в бога

християнський служитель, керівник біблійної школи rbs.crcrussia.com
Користувачеві можна задати питання

З мого досвіду, віра людей, які повірили в Бога після якогось певного події у своєму житті, є набагато більш вразливою. Тому що нерідко трапляється так, що ці самі події ми пізніше починаємо переоцінювати, і якщо на якомусь із них збудовано будівлю нашої релігійної віри, то воно легко може зруйнуватися. Особливо це стосується подій "чудових".

Особисто я поки що на шляху набуття істинної віри. Ця заява для мене самого звучить трохи дивно, тому що я, ніби як, вже 23 роки (завтра буде) свідомо перебуваю в церкви, причому більшу частину цього часу - служителем, а останні шість з половиною років керую біблійної школою. І, тим не менше, я не можу сказати про себе виразно, що маю ту саму віру в Бога, про яку говорять євангелія. Мій шлях до неї почався з спостереження за віруючими людьми і вивчення хорошою християнської літератури, і зараз триває в служінні і викладанні. Однак ніякого конкретного події я на ньому виділити не можу.

Dmitriy Gusarov Відповідає на ваші питання в своїй Прямої лінії

Безробітна з вищою освітою

Коротко поясню спершу, що для мене Бог. Бог - це гармонійність всесвіту, це причетність всього всьому, коротко - Бог це свідомість і він у всьому, що існує. Кожна істота, подія і думка і зв'язку між ними - це Бог.

А відчула я це, коли у В'єтнамі медитувала на безлюдному пляжі, а потім відкрила очі і побачила море, і маленьких крабиков, що бігають по піску, і тут мене наче осяяло - кожна істота і подія в світі потрібно, все пов'язано з усім і перебуває в гармонії.

І ось ця гармонія і є Бог.

Відомий економіст. За покликанням - Бібліотекар. У народі - Колгоспник. У Магазині - Продавець. Паладин 7-го скликання.

Знати що Бог є і Вірити в нього - це 2 великі різниці. Як кажуть в Одесі.

Віра в Бога це перш за все любов до нього. Бог - сутність любові, навіть більше: Бог і є любов. Чи не любити Бога рівносильно вашому зневіри у нього.
Як же визначити, чи любиш Бога чи ні? Так просто: Що ти робиш для нього? Чи часто ти міркуєш про нього? Чи сильно ти боїшся згрішити? Що ти робиш після того як все ж згрішив?
Віра в Бога і Любов до нього це перш за все страх. Страх зробити йому боляче, неприємно. Ну а що йому боляче і неприємно - написано в Біблії.

Відносно мене. Я ще на шляху до істинної віри, християнин в принципі йде до істинної віри все життя. Не у всіх аспектах я можу голосно заявити, що істинно люблю Бога! Але я хочу його любити, я намагаюся і йду до нього крізь терни, угамовуючи плоть.

Але Бог милостивий. І я повернувся додому. Ми з нею домовилися і призначили день, коли я загляну до них в церкву на служіння. Це був мій перший раз. Як людина, бувалий багато "всякого", мене нічого не збентежило, я навіть пам'ятаю як я молився. Молитву, безглуздо, почав зі слів: "Здрастуй, ну ось і я."
Далі спілкуючись з людьми я розумів, на скільки вони вірують в Бога. Як вони кажуть про нього, не як про щось далеке, а як про "людину" знаходиться за стіною. Він для них реальна особистість, якій вони дорожать і люблять. Мене це так зачепило. Далі був ще ряд особистих одкровень, які я описувати не буду, він то і привів мене до сповіді, потім до молитви покаяння, потім до водного хрещення.
В даний момент я займаюся вивченням святого писання і власним духовним розвитком. Намагаюся знайти себе в тілі світової церкви, знайти своє призначення, яке мені приготував Бог.

Я дуже вдячний Богу за надіслану мені любов в особі моєї нареченої. Рятувальної вудки, людини з вуст якого я був готовий чути про Бога, я був готовий чути його самого.
І щоб хоч якось віддячити йому за своє спасіння я готовий служити йому своїм життям.

Ось як-то так я прийшов до Отця. В історії є багато тонкощів і нюансів які я не можу розкрити. Але вона куди більш цікава з боку моєї коханої.)))

Журналіст Time Out Moscow

Я вірила завжди. Але після того, як в минулому році я вперше потрапила в Єрусалим, стала впевненою. Все почалося, напевно, тоді, коли я зайшла в храм Гробу Господнього і в певному місці почала ридати як ненормальна. Без причини. Через кілька днів перебування в цьому місті в один з вечорів я сиділа на даху готелю з одним і розмовляла "за життя" і, звичайно, про віру. Ніколи не забуду відчуття, коли мені здавалося, ніби-то я нічого не важу. Абсолютна легкість, губи ворушилися самі, легка ступінь ейфорії і щось незрозуміле. Дуже складно розповісти про це, просто згадавши якісь сухі факти. Це так не працює. Але, в цілому, поїздка в Єрусалим змінила моє ставлення до життя і Вірі.

Після армії. У мене трохи дивна ситуація. Ішов служити я затятим атеїстом. Я сНовомосковскл, що з бездоганною логікою вмію доводити свою позицію. А після того, як я покинув стіни улюбленої частини, я раптом виявив, що давно вже перестав атеїстом бути. Коли саме? Що трапилося? Я не знаю відповідь на ці питання. Просто я раптом зрозумів, що все далеко не так просто, як мені здавалося до того.

Я не сказав би, що я "вірю в бога". Віра, що не підтверджена прямим досвідом переживання, вже містить у собі зерно сумніву. Я можу сказати, що з часу мого дембеля я вивчаю це питання, підходжу до нього з різних сторін, вивчаю різні релігії, світогляд релігійних людей в різних країнах. Можу сказати, що я впевнений, що погляд на речі, коли "бог є", це справжній погляд. Як і той, коли "бога немає". Все залежить від точки зору, і того, що саме ми називаємо богом.

Андрій Говорун Відповідає на ваші питання в своїй Прямої лінії

Творча, комунікабельна особистість розчарована людськими помилками.

Я не вірю в релігію і в дядька на хмарі, я вірю в щось вище і розумніше. Ми його не бачимо, бо якщо побачимо - обосрёмся і втечемо. А якому Богу це треба?

Особисто моя віра змінилася в таку з тих пір, як я пізнала ази астрофізики. Теорії такі прекрасні, що в них є щось божественне.

Учень життя. Колишній бабій.

Ну наприклад після того, як трудовик сказав, щось приблизно:

для того, щоб з мавпи вийшла людина - їй треба було змінити ДНК (або щось там), а хто це міг зробити, що не сам Бог?

Ось тоді я повірив в нього. Ну а потім дізнався ще за теорію іноземного походження і переключився на це. Але це вже інша історія :)

показати ще 6 відповідей

Якщо ви знаєте відповідь на це питання і можете аргументовано його обгрунтувати, не соромтеся висловитися

Допоможіть нам знайти відповідь.

Виберіть того, кому варто поставити це питання>

Рейтинг питань за день

Відповіді від тих, хто знає

Схожі статті

  • Ентерофурил - до або після їди, скільки днів, від чого допомагає популярно про здоров'я

    Існує досить багато препаратів, які присутні в домашній аптечці практично кожної сім'ї. Такі ліки зазвичай допомагають впоратися з більшістю самих різних порушень самоч

  • Від бога чи цілитель

    ЯК ЗРОЗУМІТИ, ВІД БОГА ЧИ ЦІЛИТЕЛЬ? Для цього спробуйте відповісти на наступні питання. Кому віддається слава за зцілення? Бога-Творця чи силам природи, дару цілителя і т.д. слово Боже

  • Що робити, якщо сумніви заважають вірити в бога, сім'я і віра

    Що робити, якщо сумніви заважають вірити в Бога? Добрий день, дорогі наші відвідувачі! Одна жінка поставила таке питання: - Якщо є Бог, чому Він раніше мені не допомагав? Я живу по совісті. Нікого не пограбувала, не вбила, і до церкви мені, я сНовомосковскю, нема чого ходити. Про Бога я нічого не знаю, де Він там є, [...]