Що таке слава богу, все для життя

Що таке слава богу, все для життя
Що таке слава Богу?

Що таке слава Богу. хто сьогодні віддає її Богу і чому на жаль це відбувається дуже рідко? Які три можливості є для цього і чому вчить Біблія?

Хто сьогодні віддає Богові славу?

«Гідний ти, Господь, Бог наш, прийняти славу, і честь, і силу» (Об'явлення 4:11).

Це було в 1940-х роках. Швейцарський інженер Жорж де Местраль пішов якось гуляти з собакою. Повернувшись з прогулянки, він зауважив на своєму одязі, а також на шерсті собаки реп'ях. З цікавості він вирішив розглянути реп'ях під мікроскопом і звернув увагу на крихітні гачки, які чіплялися за все, на чому тільки були петельки.

Це привело його до створення застібки-липучки «велкро». Жорж де Местраль не єдиний, хто запозичив ідеї у природи.

У Сполучених Штатах брати Райт, вивчаючи політ великих птахів, сконструювали аероплан. Французький інженер Олександр Гюстав Ейфель
спроектував вежу в Парижі, що носить його ім'я, за тими ж принципами, які дозволяють стегнової кістки людини витримувати вагу тіла.

Ці приклади дають уявлення про биомиметика, науці, завдання якої - запозичувати у природи технічні ідеї.

Однак виникає питання: чи часто винахідники віддають належне Тому, хто створив крихітні гачки будяків, крила великих птахів, стегнову кістку людини і всі інші геніальні творіння, за зразком яких люди сконструювали багато пристроїв?

На жаль, сьогодні Богу рідко віддають ту славу, якої він по праву заслуговує.

Хтось може запитати: «Навіщо віддавати Богу славу? Хіба він і так не славен? »

Так, Єгова Бог славен як ніхто інший у Всесвіті, але це не означає, що так думають усі. Єврейське слово, що переводиться в Біблії як «слава». в основному означає «тяжкість».

Воно відноситься до того, що надає людині вага в суспільстві. Стосовно до Бога під «славою» мається на увазі те, що вселяє людині благоговіння перед Богом.

Сьогодні не багато хто відчуває таке почуття до Творця (Псалом 9:25; 13: 1). Впливові в суспільстві люди мало того, що самі часто не вірять в Бога. так ще схиляють інших ставитися до достославного Творця Всесвіту без жодної поваги. Як це відбувається?

Немає їм виправдання

Вся ця пишнота з'явилося, на їхню думку, в результаті еволюції, некерованою сили, рухомої сліпим випадком. Еволюціоніст Стівен Джей Гулд писав: «Ми існуємо тільки тому, що у однієї неординарної групи риб було своєрідне будова плавців, які змогли розвинутися в
кінцівки наземних тварин ... Ми, можливо, прагнемо знайти більш "піднесену" причину, але її не існує ».

У тому ж дусі писали Річард Лікі і Роджер Луїн: «Бути може, людський рід - лише безглузда помилка природи». Навіть ті вчені, які захоплюються красою і складністю творіння, які не віддають за це Богу славу.

Коли люди з освітою підносять еволюцію як факт, вони, по суті, говорять, що не вірити в неї можуть тільки невігласи. До чого це призводить?

Багато років тому один знавець еволюції цікавився думкою прихильників цієї теорії. Він розповідає: «З'ясувалося, що більшість прихильників
еволюції вірять в неї, так як їм сказали, що в неї вірять всі розумні люди ». Діячі науки, висловлюючи атеїстичні погляди, схиляють багатьох до невіри в те, що світ створив Бог (Притчі 14:15, 18).

Апостол Павло писав: «Його [Бога] невидимі якості: вічна сила і божественна сутність - ясно видно від створення світу [людства], тому що вони розпізнаються через те, що створено, так що нема їм [невіруючим] виправдання» (Римлян 1: 20).

Справи рук Творця несуть на собі відбиток його сили і мудрості. Тому Павло говорить, що з самого початку людської історії люди могли «розпізнавати» Бога через його видимі творіння. Як же розпізнати існування Бога?

«Небеса» - сонце, місяць і зірки - свідчать про силу і мудрість Бога. Вже сама кількість зірок виконує нас благоговінням. І всі ці небесні тіла рухаються в космічному просторі не безладно, а в точній відповідності з фізичними законами (Ісая 40:26).

Чи розумно приписувати таку гармонію сліпому нагоди? Заслуговує уваги той факт, що, на думку багатьох вчених, Всесвіт мав початок.

Про те, який висновок з цього напрошується, написав один професор: «Всесвіт, яка існувала споконвіку, до душі атеїстів або агностиків. Але вотВселенная, що має початок. схоже, вимагає наявності першопричини. Хіба можна уявити такий наслідок без адекватної причини? »

Докази існування Бога ми бачимо і на землі. Псалмоспівець вигукнув: «Які то численні діла Твої, Господи! Все вчинив Ти мудро
повна земля! »(Псалом 103: 24).

«Твори» Єгови Бога. в тому числі і тварини, свідчать про його мудрості. Як вже говорилося спочатку, природа влаштована настільки геніально, що вчені часто запозичують у неї технічні ідеї. Ось ще кілька прикладів.

Вчені досліджують оленячий ріг, щоб робити більш міцні шоломи і каски; вивчають мушок, у яких дуже гострий слух, щоб удосконалити
слухові апарати; уважно розглядають пір'я сови, думаючи про те, як поліпшити характеристики літаків-невидимок.

Але як би не старався людина, він не може в точності повторити ті шедеври, які він бачить в природі.

У книзі «біомімікрія» говориться: «Людина тільки намагається зробити те, що жива природа робить вже з давніх пір, але при цьому не виснажує запасів
палива, не забруднює планету і не піддає своє майбутнє небезпеки »(« Biomimicry-Innovation Inspired by Nature »). От уже воістину мудрість!

Куди б ми не звернули погляд - на небо або на земні творіння - все говорить про існування Творця (Єремія 10:12).

Просто не можна не погодитися зі словами духовних створінь: «Достойний ти, Господи, Бог наш, прийняти славу, і честь, і силу, бо ти створив усе»
(Об'явлення 4:11).

Однак багато вчених, хоча і захоплюються тим, що бачить їх очей, не можуть «очима серця» свого побачити в цьому руку Бога (Ефесян 1:18).

Можна навести такий приклад: захоплюватися красою і геніальністю природи і при цьому заперечувати існування Великого Творця настільки ж нелогічно, як і захоплюватися прекрасною картиною, заперечуючи існування художника, який перетворив чисте полотно в шедевр.

Чи треба дивуватися, що тим, хто відмовляється вірити в Бога. «Немає ... виправдання».

Сліпі поводирі вводять багатьох в оману

Багато релігійних люди щиро думають, що тим, як вони сповідують свою віру, вони віддають Богові славу (Римлян 10: 2, 3). Однак релігія в цілому - насправді ще одна складова людського суспільства, яка перешкоджає мільйонам людей прославляти Бога. Хіба таке можливо?

Розглянемо два приклади.

По перше. релігії цього світу зневажають Бога помилковими віровчення. Візьмемо, наприклад, догмат про приречення.

Він заснований на припущенні, що, раз Бог здатний бачити майбутнє, він неодмінно знає результат всіх подій. Таким чином, це вчення має на увазі, що Бог давним-давно предначертал долю - щасливу або нещасливу - для кожної людини.

Згідно такої точки зору, у всіх стражданнях і злодіяння, що відбуваються сьогодні в світі, винен Бог. Як можна говорити про прославлення Бога, коли його звинувачують в тому, в чому насправді винен його головний ворог - Сатана. званий в Біблії «правителем цього світу». (Івана 14:30; 1 Івана 5:19).

Доля - це ганьбить Бога не біблійне вчення. У ньому сплутані два поняття: що Бог може робити і що він насправді робить.

Зрозуміло, Бог здатний передбачити майбутнє - це ясно говориться в Біблії (Ісаї 46: 9, 10). Однак не логічно думати, що він не може розпоряджатися цією своєю здатністю або що він відповідальний за результат всіх подій.

Давайте подумаємо: хто з нас, володіючи величезною фізичною силою, став би піднімати всю тяжкість, які зустрічаються на шляху? Звичайно ніхто!

Таким же чином і здатність Бога бачити майбутнє не зобов'язує його передбачити або визначати все. Він користується своєю здатністю
передбачити вибірково, на свій розсуд. Цілком очевидно: помилкові вчення, такі, як приречення, зневажають Бога.

По-друге. прихильники релігій цього світу накликають на Бога ганьба своєю поведінкою. Християни повинні слідувати вченням Ісуса Христа. серед
іншого, Ісус навчав своїх послідовників «любити один одного» і бути «не від світу» (Івана 15:12; 17: 14-16).

Вони благословляли війська і виправдовували вбивства. Мимоволі виникає питання: «Невже вони ніколи не замислювалися, що такі ж священики на
ворожої стороні роблять те ж саме? »

На чиєму боці Бог?

Чоловік, який в роки Другої світової війни служив у військово-повітряних силах Німеччини, а пізніше став Свідком Єгови, згадує:

«Всі ці воєнні роки я дивувався, коли бачив, як духовенство практично всіх віросповідань - католицького, лютеранського, англіканського та інших - благословляло літаки і їх екіпажі, перед тим як вони відправлялися скидати свій смертоносний вантаж. Часто я думав: "На чиєму боці Бог?"

Хоча німецькі солдати носили ремінь з пряжкою, на якій було написано: "Gott mit uns" ( "З нами Бог"), я питав себе: "Чому б Богу не бути з
солдатами і на іншій стороні, які належать до тієї ж релігії і моляться того ж Богу? "»

Як же сьогоднішнє духовенство нагадує релігійних керівників давнини, яких Ісус Христос називав «беззаконцями» і «сліпими поводирями». (Матвія 7: 15-23; 15:14).

Через поведінку духовенства в багатьох людях охолола любов до Бога (Матвія 24:12).

Хто насправді віддає Богу славу?

Якщо видні представники людського суспільства в цілому не прославляють Бога, то хто це робить?

За відповіддю на це питання потрібно звернутися до Святого Письма. Зрештою, Бог сам має право вирішувати, як його слід прославляти, і свою точку зору він викладає в своєму Слові, Біблії (Ісаї 42: 8).

Як віддавати Богу славу? Звернемо увагу, які три можливості є для цього і відзначимо, хто насправді прославляє Бога.

По-перше, Бога можна славити звеличуючи його ім'я. Те, що в цьому Божа воля, видно зі слів Єгови, сказаних Ісуса. За кілька днів до своєї смерті Ісус молився: «Отче, прослав ім'я своє». Йому відповів голос: «І прославив, і ще прославлю» (Іоанна 12:28).

По-друге, Бога можна славити навчаючи інших істині про нього. Ісус сказав, що істинно віруючі будуть «поклонятися [Богу] в ... істині» (Івана 4:24). тут

Як дізнатися таких людей?

Вони повинні відкидати віровчення, які суперечать Біблії і спотворюють уявлення про Бога і його волі. Замість цього вони повинні вчити чистим
істин Божого Слова. в тому числі:

Єгова - Бог Всевишній, і слава Всевишнього належить йому одному (Псалом 82:19);

Ісус Христос - Син Єгови Бога і призначений Правитель Божого Месіанського Царства (1 Коринтян 15:27, 28);

Царство Бога освятить ім'я Єгови і виконає його задум щодо землі і людства (Матвія 6: 9, 10);

блага вість про це Царстві повинна бути проповідана по всій землі (Матвія 24:14).

Вже більше ста років лише одна група людей вірно навчає цим дорогоцінним істин - це Свідки Єгови.

Хто сьогодні прославляє Бога своїм хорошим поведінкою? Для прикладу: представників якої релігії влади в багатьох країнах виділяють як людей
мирних, законослухняних і зразкових платників податків? (Римлян 13: 1, 3, 6, 7).

Хто відомий на весь світ єдністю, - єдністю, яке долає расові, національні і етнічні бар'єри? (Псалом 132: 1; Дії 10:34, 35).

Кого по всій землі дізнаються по біблійної освітньої діяльності, що заохочує поважати закон, інститут сім'ї та біблійні норми моральності? тут

Є тільки одне об'єднання людей, поведінка яких в цих та інших областях говорить сама за себе, - це Свідки Єгови!

Воздаёшь ти Богу славу?

Кожному з нас варто запитати себе: «воздав я славу Господа Бога?» З Псалма 148 видно, що практично все творіння віддає Богу славу. Ангели,
буквальні небеса, земля і наповнюють її тварини - всі хвалять Господа (вірші 1-10). Як шкода, що більшість людей цього не роблять! прагнучи
своїм життям віддавати Богу славу, ми приєднуємося до всього творіння і єдиним хором співаємо хвалу Єгові! (Вірші 11-13).

Той, хто віддає Богу славу, отримує багато благословень. Виявляючи віру в спокутну жертву Христа. ми примиряємося з Богом, з нашим небесним
Батьком, і розвиваємо з ним сердечні стосунки, що несуть нам благословення і радість (Римлян 5:10).

Будьте і ви серед тих, хто твердо вирішив віддавати Богу славу - зараз і вічно!

Схожі статті

  • Що таке зло, все для життя

    Що таке зло і чому в світі так багато зла? Чому Бог допускає зло і приносить нам користь те, що Бог досі допускає зло?

  • Що таке зож - основи і правила здорового способу життя

    Що таке ЗСЖ - здоровий спосіб життя і його складові Кожна людина хоч раз у житті замислювався, що таке ЗСЖ. Деякі впевнені, що відмовившись від шкідливих звичок і почавши правильно

  • Що таке «нормальне» життя

    Ризикує той, хто не ризикує. Мережевий маркетинг. Для одних - це заняття у вільний час, для інших - надбавка до основної зарплати, для більшості - це бізнес і стиль життя. одне можна