Що таке зло, все для життя

Що таке зло і чому в світі так багато зла? Чому Бог допускає зло і приносить нам користь те, що Бог досі допускає зло?

Определеніе.То, що дуже погано в моральному відношенні. Під цим словом часто мають на увазі те, що робить шкідливий, погане або руйнівний вплив.

Чому в світі так багато зла?

Бог в цьому не винен. Він дав людству вчинене початок, однак люди знехтували вимогами Бога і захотіли самі вирішувати, що добро, а що зло (Втор. 32: 4, 5; Еккл. 7:29; Бут. 3: 5, 6).

Це призвело до того, що вони потрапили під вплив злих надлюдських сил (Еф. 6:11, 12). 1 Іоан. 5:19: «Весь світ лежить у владі Злого». тут

Об. 12: 7-12: «На небі вибухнула війна ... дракон і його ангели боролися ... Але дракон не зміг перемогти, і не знайшлося вже для них місця на небі. Так великий дракон, древній змій, званий дияволом і сатаною, що вводить в оману всю населену землю, був скинутий на землю, і разом з ним
були скинуті його ангели. [...] "Тому радійте, небеса і живуть на них! Горе землі та морю, бо до вас зійшов Диявол в сильному гніві, і він знає, що у нього залишається мало часу "».

2 Тим. 3: 1-5: «Знай те, що в останні дні настануть надзвичайно важкі часи. Люди будуть самолюбні, люблячими гроші, самовпевненими,
зарозумілими, богохульниками, неслухняними батькам, невдячними, невірними, позбавленими родинних почуттів, незговірливими, наклепниками, які не мають самовладання, запеклими, що не люблять добродіяння, зрадниками, примхливими, гордецами, люблячими задоволення, але не люблять Бога, мають вигляд відданості Богу, але отвергающими її силу ».

Все це - результат багатовікового відступництва від істинного поклоніння. Такі умови склалися тому, що люди, сНовомосковскющіе себе віруючими,
нехтують тим, про що насправді йдеться в Слові Бога. Вони відкидають силу, якою володіє справжня відданість Богу, силу, яка могла б благотворно впливати на їх життя.

Чому Бог допускає зло?

Іноді нам може здаватися, що краще за все було б просто знищити всіх злих людей. Ми хочемо, щоб зі злом було швидше покінчено. Але ж ми
терпимо його відносно недовго в порівнянні з тим, скільки воно вже існує. Що ж тоді повинен відчувати Єгова Бог?

Тисячі років люди звинувачують і навіть проклинають його за те зло, яке їм доводиться зазнавати. Але вина за це зло лежить не на ньому, а на Сатані і злих людей.

Безсумнівно, у Єгови Бога є сила, щоб знищити злих. І якщо він цього ще не зробив, значить, у нього є на те вагомі причини.

Чи варто дивуватися тому, що Єгова Бог надходить не так, як нам хотілося б? Потрібно пам'ятати, що у нього набагато більше досвіду, ніж у людей, і він розуміє ситуацію набагато краще, ніж будь-яка людина. (Порівняй Ісаї 55: 8, 9; Єзекіїля 33:17.)

Зла не було б, якби Бог не наділив розумних істот свободою волі. Але Бог дав нам можливість вибирати: слухатися його з любові або не слухати (Втор. 30:19, 20; Іс. Н. 24:15).

Хотіли б ми, щоб це було не так? Якщо у вас є діти, що б ви хотіли: щоб вони слухалися тому, що люблять вас, або тому, що ви змушуєте їх слухатися?

Може бути, Бог повинен був змусити Адама слухатися? Якби Бог змушував усіх нас слухатися його, то зробив би це нас щасливішими?

Перш ніж знищити цю злу систему, Бог дає людям можливість показати, хочуть вони жити по його праведним законам чи ні. У призначений їм час він неодмінно знищить злих (2 Сол. 1: 9, 10).

Бог мудро надає час для вирішення важливих спірних питань.

1) В Едемі були оскаржені справедливість і законність правління Єгови Бога (Бут. 2:16, 17; 3: 1-5).

2) Була поставлена ​​під сумнів непорочність всіх служителів Бога на небі і на землі (Іов 1: 6-11; 2: 1-5; Луки 22:31).

Бог міг відразу ж знищити бунтівників (Сатану, Адама і Єву), але це не вирішило б піднятих питань.

Бог не надходить за принципом: хто сильний - той і правий. Справа в тому, що були підняті моральні питання.

Бог надав час не для того, щоб довести щось самому собі, а для того, щоб всі розумні створення побачили, до яких поганих наслідків призводить заколот проти його правління.

Відведений Богом час також дозволило цим створінням показати, чию сторону вони займають в спірних питаннях. Коли ці питання будуть вирішені, більше нікому не буде дозволено порушувати мир.

Порядок, гармонія і благополуччя у всьому Всесвіті можливі тільки тоді, коли всі розумні створення освячують ім'я Єгови Бога і відносяться до нього з глибокою повагою.

Приклад. Уявіть, що хтось перед усіма сусідами звинувачує вас у тому, що ви поганий глава сім'ї і що вашим дітям було б краще, якби вони могли приймати рішення самі, незалежно від вас. Він також стверджує, що ваші діти підкоряються вам не тому, що люблять вас, а тому, що залежать від вас матеріально. Як було б найкраще відповісти на такі звинувачення? Якби ви вбили обвинувача, переконало б це сусідів в тому, що він не має рації?

Навряд чи. А ось якби ви дозволили своїм дітям стати вашими свідками і підтвердити, що ви справедливий і люблячий глава сім'ї і що вони живуть з вами тому, що люблять вас, - це був би чудовий відповідь на звинувачення!

Чи приносить нам користь те, що Бог досі допускає зло?

2 Пет. 3: 9: «Не бариться Господь Бог щодо своєї обіцянки, як деякі сНовомосковскют то зволіканням, але проявляє до вас терпіння, тому що не хоче, щоб хто-небудь загинув, але хоче, щоб всі прийшли до каяття».

Завдяки тому що Єгова Бог досі проявляє терпіння, у нас є можливість на ділі показати, що ми каємося і хочемо підкорятися його
справедливого правління, а не вирішувати самі, що добро і що зло.

Рим. 9: 14-24: «Що ж скажемо? Невже у Бога несправедливість? Ні в якому разі! [...] Якщо ж Бог, хоча і бажав проявити гнів і показати свою силу, з великим довготерпінням зносив знаряддя гніву, приготовані до смерті [тобто якийсь час терпів існування злих людей], щоб показати
багатства своєї слави на посудинах милосердя, які він перш приготував на славу [тобто використав цей час в злагоді зі своїм задумом, щоб проявити милосердя до певних людей], тобто на нас, яких він покликав не тільки від юдеїв, але також з інших народів, - то що тоді? »

Отже, Бог відклав знешкодження злих, щоб був час для обрання людей, яких він прославить з Христом як члени небесного Царства або уряду. тут

Чи можна сказати, що Бог діє несправедливо по відношенню до кого небудь? Ні.

Життя самий чудовий дар

Поділитися в соц. мережах

Схожі статті

  • Що таке слава богу, все для життя

    Що таке слава Богу, хто сьогодні віддає її Богу і чому на жаль це відбувається дуже рідко? Які три можливості є для цього і чому вчить Біблія?

  • Що таке духовне життя

    Що таке духовне життя? Це питання задає собі кожна віруюча людина, що бажає почати жити духовним життям. Відповідь на нього настільки багатогранний, містить в собі стільки різних аспектів,

  • Що таке тренінг

    Школа Досягнення Успіху «RENATUS». Очні та дистанційні курси. Тренінги та семінари по НЛП, психології, особистісного розвитку, успішного бізнесу, гармонійним міжособистісним відносинам, вихованню. Коучинг, консультації та навчання по підвищенню особистісної та ділової ефективності!